Oferta szkoleniowa
Oferta szkoleniowa > Kursy gastronomiczne > Makaroniki od A do Z
Perfekcyjnie wyglądające, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Z pysznym kremem to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Podczas szkolenia przygotujemy aż trzy rodzaje różnych makaroników. Poznamy metodę włoską, szwajcarską oraz francuską.
Zakres szkolenia:
- Przygotowanie bezy włoskiej i szwajcarskiej
- Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników
- Sporządzanie ganaszy (kilka rodzajów)
- Nadziewanie i składanie
Długość szkolenia: 1 spotkanie - 8 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 17.
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów
Zapewniamy:
- Wszystkie niezbędne materiały i produkty do stworzenia makaroników
- Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
- W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
- Certyfikat ukończenia szkolenia
Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl