Oferta szkoleniowa

Oferta szkoleniowa > Kursy gastronomiczne > Makaroniki od A do Z

Perfekcyjnie wyglądające, kruche z zewnątrz i miękkie w środku. Z pysznym kremem to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Podczas szkolenia przygotujemy aż trzy rodzaje różnych makaroników. Poznamy metodę włoską, szwajcarską oraz francuską.

 
Zakres szkolenia:
  •     Przygotowanie bezy włoskiej i szwajcarskiej
  •     Barwienie, szprycowanie, wypiekanie makaroników
  •     Sporządzanie ganaszy (kilka rodzajów)
  •     Nadziewanie i składanie

Długość szkolenia: 1 spotkanie - 8 godzin lekcyjnych
Czas szkolenia: od godziny 9 do 17.
Forma szkolenia: zajęcia praktyczne, uzupełniane wątkami teoretycznymi
Miejsce szkolenia: profesjonalnie przygotowana pracownia cukiernicza w Opolu
Prowadząca: technik cukiernik - Kalina Adamów

Zapewniamy:
  •     Wszystkie niezbędne materiały i produkty do stworzenia makaroników
  •     Profesjonalne, w pełni wyposażone stanowisko pracy
  •     W trakcie szkolenia przerwa na lunch, poczęstunek oraz obiad
  •     Certyfikat ukończenia szkolenia

Kontakt szczegółowy w sprawie oferty
tel. 77 54 17 250
e-mail: biuro@pro-silesia.pl